Нове бронзе за Србију!

Нове бронзе за Самбо Савез Србије!

Самбо Савез Србије на 2. Европским играма, у Минску, Белорусија, представљали су наши и те како познати репрезентативци: Ивана Јандрић до 68кг, Дмитри Герасименко до 90 кг и Владимир Гајић у категорији +100кг.

Дмитри Герасименко и Владимир Гајић освојили су бронзане медаље и још једном потврдили свој квалитет и доказали да се налазе раме уз раме са најбољим европским самбистима.

Дмитри Герасименко савладао је у првом мечу Француза Јоурдан Валентина, а у полуфиналу је поражен од домаћег такмичара Казусионак Андреиа, да би у мечу за бронзану медаљу био убедљивији од украјнског самбисте Стетсенко Дмитра.

„Мислио сам да ће бити и тежи меч, али пошто сам га на самом старту бацио и освојио 4 бода, имао сам предност и био сам у бољој позицији и успео сам да сачувам ту предност до краја. За Србију сам освојио бронзану медаљу на Европском и Светском првенству, али иако нису „велике Олимијске игре“ ипак је ово прва медаља са олимпијским круговима“, рекао је Дмитри.

Владимир Гајић се у четвртфиналу сусрео са седмоструким светским прваком Русом Осипенко Артемом и био бољи од њега резултатом 5:1. Поражен је у полуфиналу од Грузијца Берџенишвилија Бека, а до бронзе је стигао сигурном победом над Шпанцем Фернандезом Родригезом са 5:0.

„У првом мечу данас борио сам се са представником Русије, момком који је седмоструки првак света. Припремао сам се за ово, дао сам све од себе и победио сам га на најбољи могући начин. Други противник данас ми је био момак из Грузије који је мој највећи ривал. Више пута смо се срели, али још увек нисам нашао решење за њега. У сваком случају победа над Русом ми је дала, изјавио је Владимир.“

  

Ивана Јандрић, и поред сјајне форме, жеље и борбености, поражена је у изједначеној борби за бронзану медаљу од домаће такмичарке, Волхе Намазаве, те је заузела 5. место.

Наше такмичаре на 2. Европским играма бодрила је Светлана Вајнбергер Михелчић, тренер наше репрезентације.

„Јако сам срећна успехом наших такмичара. Показали су свој квалитет као и жељу за победом. Идемо даље“, изјавила је Светлана.

Наш савез је имао представника и међу судијама. Наташа Бошковић још једном је показала да се налази међу најбољим судијама света у самбоу.

Самбо савез Србије честита и жели пуно успеха у даљем раду!