КАЗАЊ – Татарстан , РУСИА

Самбо репрезентација Србије оправдала је очекивања, па је тако са протеклог шампионата Европе донела једно сребро и једно пето место.

Руска престоница спорта, град Казањ, успешно је угостио велики број самбиста из целе Европе, па тако и наше искусне борце Вукашина Ковачевића, Владимира Гајића као и нашу репрезентативку Ивану Јандрић.

Медаљу Србији донео је борац у категорији преко 100 килограма, Владимир Гајић, који је био сјајан у елиминационом делу, победивши три меча.

У првом мечу српски репрезентативац био је бољи од Финца Туре Тоивола, којег је савладао резултатом 3:0, након њега на ред су дошли и Молдавац Александар Романов (5:1) и Белорус Јури Рибак (3:0). Од српског борца у финалу бољи је био Грузијац Бека Бердзенишвили при резултату 5:0.

“И више сам него срећан и задовољан. На овој медаљи сам дуго и напорно радио…дуго сам је чекао. Две године заредом остајао сам без могућности да стајем на победничко постоље освајавши пета места, тако да је коначно дошло на ред и то. Ова медаља ми је велика мотивација да још више радим и радујем се следећим такмичењима и изазовима”, рекао је Владимир након освајања медаље.

На поменутом шампионату учествовали су и Ивана Јандрић у категорији до 72кг као и Вукашин Ковачевић у категорији до 82 килограма. Још првог дана такмичења Ивана је изашла на борилиште.

Након слободног кола поражена је од представница Грузије и Белорусије резултатима 3:0, односно 1:0, након чега се Ивана изборила са представницом Немачке и тако изборила солидно пето место. Српски самбиста Вукашин Ковачевић заистављен је у првом колу од стране Грка Алексиса Нтатидиса.

Председник Самбо савеза Србије Патрик Дрид је презадовољан континуитетом у резултатима.

“Након две медаље на прошлогодишњем првенству, златне медаље на и Европским играма, ова медаља у најјачој категорији је шлаг на торти. Велику захвалност дугујемо Спортском савезу Србије који нам је финансирао пут у Казањ”, нагласио је он.