Наши репрезентативци, Владимир Гајић ( +100кг ) и Дмитри Герасименко ( -90кг ) освојили су бронзане медаље на Светском првенству у Букурешту, у конкуренцији 439 бораца из 80 земаља. Гајић Владимир имао је сјајан наступ у жестокој конкуренцији у победама у уводна два кола, али је у трећем колу изгубио од великог шампиона Бека Бердзенишвилија из Грузије. Ипак, у репасажу се тријумфом изборио за меч који доноси бронзу у којем је до жељене медаље стигао победом над Габријелом Ербертом из Француске и освојио прво сениорско светско одличје.

Герасименко Дмитри после три узастопне победе у полуфиналу је изгубио од белоруса Степанкуа иако је резултат био 1:1, али је последњи бод припао белорусу и тиме га одвео у финале.  У борби за бронзу, Герасименко је победио Валентина Жордина из Француске.

Обојица су изузетно зрело одрадили сваки меч, наступили потпуно припремљени, максимално се придржавали тактике и резултат није могао да изостане, каже Дрид Патрик, селектор репрезентације Србије.

Преостала два српска такмичара, Мирослав Беговић ( до 74кг ) и Душан Јандрић ( до 68кг )  нису успели овај пут да се домогну борбе за медаљу.

Самбо Савез Србије жели нашим репрезентативцима пуно успеха у даљем раду.