ЗЕЛЕНО СВЕТЛО ЗА ПЛАНЕТАРНИ ШАМПИОНАТ

У оквиру припрема за Светско првенство у самбоу за јуниоре, које ће, како се очекује, уз учешће 500 такмичара из 80 земаља бити одржано од 12. до 16. октобра у организацији клуба Спортикус у Новом Саду, инспекција Светске самбо федерације била je у посети „Спенс-у“.

Сергеј Табаков, извршни директор Светске самбо федерације и Максим Комченко, руководилац канцеларије, су у пратњи Патрика Дрида, потсекретара за спорт и омладину и Иване Јандрић, председнице Самбо федерације Војводине, иначе чланова Организационог комитета шампионата, детаљно прегледали спортски и пословни центар „Војводина“ и изнели импресије.

– Услови за такмичење су одлични а знам из искуства да су Новосађани сјајни домаћини. Детаљно смо прегледали дворану, свлачионице, прес салу као и читаву комуникацију неопходну такмирачима. Такође, посетили смо и хотеле „Нови Сад“, „Аурора“ и „Рибарско острво“ у којем ће бити смештени спотисти и званичници и све је на високом нивоу- истакао је Табаков.

Ивана Јандрић, челница војвођанске самбо федерације и наша најбоља такмичарска у том спорту, нагласила је да „Спенс“ има одличне услове за такмичење као и искуство у организацији о чему сведочи низ спортских приредби као и Европско самбо првенство које је са успехом одржано 2015. године.