Успешан викенд наших такмичара на Европском првенству за сениоре у Атини обележиле су три бронзе и два пета места.

Вук Раонић, на опроштајном такмичењу стигао до прве, историјске, медаље за Србију у комбат самбоу. Вук је на Светском првенству пре две године започео са сјајним низом од три победе и два пораза, да би ове године коначно доказао свој квалитет освојивши треће место на овом Првенству Европе у једној од најјачих категорија преко 100 кг.

Ивана Јандрић потврдила је свој квалитет освојивши још једну медаљу за Србију у категорији до 68 кг. Њен рад, преданост и жеља довеле су је до бронзане медаље, победивши представницу из Украјине.

Дмитри Герасименко у једној од најјачих мушких категорија до 90 кг. остао је у самом врху освојивши бронзану медаљу. Мало је недостајало нашем такмичару да дође до финала, што свакако не умањује његов успех освојивши треће место на Европском првенству.

Наше такмичарке Јована Рогић до 56 кг. и Бојана Зувић до 64 кг. биле су на корак до медаље, освојивши пето место. Ово није свакако њихов најбољи резултат, своју нову прилику имаће већ на Светском првенству у Букурешту, где ће и показати да су у самом врху.

„Задовољан сам учинком наших такмичара на овом Европском првенству. Показали смо још једном да смо у самом врху, што ћемо и доказати на Светском првенству у Букурешту, где очекујемо и најсјанија одличја“ изјавио је селектор наше репрезентације, проф. др Дрид Патрик.

Самбо Савез Србије честита нашим такмичарима и жели им пуно среће у даљем раду.